Home » , , » Galatasaray 2-0 Gençlerbirliği

Galatasaray 2-0 Gençlerbirliği




   Fenerbahçe'nin kayıpsız kapadığı haftada rakibiyle arasındaki puan farkının kapanmasını istemeyen Galatasaray, maça oldukça istekli başladı. Sıkça pozisyonlara giren Sarı-Kırmızılılar, ilk yarıda aradığı golü bulamadı. Soyunma odasına da maça başlandığı gibi 0-0'lık eşitlikle gidildi.
Maçın ilk yarısında oyun üstünlüğüne sahip olan Galatasaray, aradığı golü 2. yarının başında buldu. Sağ kanattan gelişen atakta topa ince bir dokunuş yapan Felipe Melo, 48. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.
Bu gol sonrası ipleri iyice eline alan Galatasaray, Fuat Çapa ve öğrencilerini sık geliştirdikleri ataklarla oldukça zor durumda bıraktılar. Yine sağ kanattan gelişen bir atak sonrası savunma tarafından ceza sahası dışına gönderilen topa şık bir vuruş yapan Emre Çolak, direğe takıldı.
Özellikle Eboue'nin kanadını etkin kullanan Sarı-Kırmızılar, Fildişili oyuncunun yerde kaldığı bir pozisyonda serbest vuruş kazandı. 58. dakikada topun başına geçen Selçuk İnan, net bir vuruşla kaleci Özkan'ı avladı. 2-0 Bu gol aynı zamanda milli oyuncunun bu sezon attığı 3. frikik golü oldu.
Kalan ölümde sağ arka baldırında zorlanma olan Elmander yerini Baros'a bırakırken, Çek golcü son dakikalarda girdiği gol pozisyonundan yararlanamayınca karşılaşma 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonuçla Fenerbahçe ile arasındaki 9 puanlık farkı koruyan Galatasaray puanını 69'a yükseltirken, Gençlerbirliği 44 puanda kaldı.
Share this article :

Yorum Gönder